NUK 2018

Slik så det ut da Norges Ungdomskor besøkte Hardanger musikkfest 2016.

Etter et fantastisk jubileumsår i 2017, blir heldigvis ikke NUK-året 2018 noe mindre spektakulært. Året starter med besøk til Hardanger musikkfest 18.-21. mai. Der blir det øvelser og konserter i fantastiske omgivelser. Årets turné går blant annet til Europa Cantat XX i Tallinn, Estland. Hold av datoene 24. juli til 6. august. Nytt av året er også at det blir en helgesamling, etter planen i Trondheim, 4.-7. oktober.

Årets dirigent er den unge og talentfulle Yuval Weinberg.

Du kan melde deg på nå!

Om prøvesang

Påmelding til NUK 2018 er nå åpen via dette skjemaet. Norges Ungdomskor har opptaksprøver for nye sangere, og sangere som må prøvesynge på nytt etter to år. Du kan både møte opp til prøvesang i Oslo 3. eller 4. februar eller sende inn en demo til oss innen 22. januar 2018.

På prøvesangen vil vi høre deg synge et stykke etter eget valg, samt innstudere din stemme på et gitt verk. Mer informasjon om hvilke stykke(r) som skal innstuderes kommer på mail etter at påmeldingsavgiften har gått ut.

Alle sangere mellom 16 og 26 år er hjertelig velkommen til å søke, og dere må gjerne kontakte oss på nuk@ungikor.no om dere har spørsmål!

MELD DEG PÅ NUK 2018 HER

Yuval Weinberg

Dirigenten

Årets dirigent er den unge, og svært talentfulle, Yuval Weinberg.  Weinberg er født 1990 i Israel, og har bachelorgrad i direksjon fra musikkhøgskolen Hanns Eisler i Berlin, før han fullførte mastergraden sin i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole våren 2016.

Siden 2014 har Weinberg vært stipendiat hos «Dirigentenforum» i Tyskland. Som en del av dette programmet, i tillegg til andre mesterklasser og prosjekt, har han jobbet med flere profesjonelle kor, som Berlins radiokor, det svenske radiokoret, MDR radiokor, NDR radiokor og det tyske Operakoret i Berlin. Weinberg blir med jevne mellomrom invitert til å dirigere flere andre profesjonelle kor, som Det Norske solistkor, det Bavarianske radiokoret og Berlins filharmoniske kor.

Weinberg har tatt i mot flere priser som dirigent, inkludert prisen som juryens utvalgte under den 7. internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg (2013) og førstepremien under den 6. internasjonale kordireksjons-konkurransen Towards Polyphony i Wroclaw, Polen (2014).

Weinberg er dirigent for Norges Ungdomskor i prosjektårene 2017 og 2018. I 2017 tok han med koret til Royal Albert Hall for å delta på den internasjonale ungdomskorfestivalen i London, i tillegg til en omfattende norgesturné.

MELD DEG PÅ NUK 2018 HER