NUK 2017

Yuval Weinberg

I 2017 feirer Norges Ungdomskor 30 år, og vi vil legge opp til ett ekstraordinært år med mye spennende program. Det hele starter allerede i påskeferien, fra 11.-18. april. Da går turen til London, der Norges Ungdomskor er valgt ut sammen med åtte ungdomskor fra hele verden til The International Youth Choir Festival 2017 (link til artikkel på engelsk), som vert arrangert for første gang . I løpet av oppholdet i London skal koret delta på flere spennende workshops og ikke minst synge i selveste Royal Albert Hall 15. april!

Årets dirigent er den unge og talentfulle Yuval Weinberg.

Turné 2017

I anledning jubileet blir sommerturnéen 2017 en norgesturné og vi jobber for å dekke mest mulig av landet i løpet av perioden mellom 29. juli og 13. august.

Jubileumskonsert

I 2017 blir NUK-sesongen utvidet til en ytterligere helg i oktober, der alle tidligere sangere og dirigenter er velkommen til å delta i et skikkelig storkor når Norges Ungdomskors 30-årsjublieum skal feires i Oslo, 21. oktober 2017! Vi går sammen med foreningen Klassisk og Norsk Komponistforening som feirer henholdsvis 70 og 100 år, og slik blir det hele et 200-årsjubileum!

Klassisk arrangerer Arena: Klassisk, en ny visningsarena for klassisk musikk, og vår jubileumskonsert blir da en sentral del av programmet.

Sangere som vil delta på feiringen må sette av tid fra ettermiddagen 19. oktober til og med 21. oktober.

Er du tidligere NUK-sanger? Bli med å synge med oss! MELD DIN INTERESSE FOR JUBILEET HER!

Dirigenten

Årets dirigent er den unge, og svært talentfulle, Yuval Weinberg.  Weinberg er født 1990 i Israel, og har bachelorgrad i direksjon fra musikkhøgskolen Hanns Eisler i Berlin, før han fullførte mastergraden sin i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole våren 2016.

Siden 2014 har Weinberg vært stipendiat hos «Dirigentenforum» i Tyskland. Som en del av dette programmet, i tillegg til andre mesterklasser og prosjekt, har han jobbet med flere profesjonelle kor, som Berlins radiokor, det svenske radiokoret, MDR radiokor, NDR radiokor og det tyske Operakoret i Berlin. Weinberg blir med jevne mellomrom invitert til å dirigere flere andre profesjonelle kor, som Det Norske solistkor, det Bavarianske radiokoret og Berlins filharmoniske kor.

Weinberg har tatt i mot flere priser som dirigent, inkludert prisen som juryens utvalgte under den 7. internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg (2013) og førstepremien under den 6. internasjonale kordireksjons-konkurransen Towards Polyphony i Wroclaw, Polen (2014).

Om musikken

Marcus Paus

Norges Ungdomskor planlegger i 2017 et program med Frank Martins messe i sentrum. Rundt dette monumentale korverk, egentlig ikke påtenkt for allmenheten, vil koret fremføre musikk fra forskjellige kulturer og tradisjoner. Deriblant er Sandstrøms ”Biegga luothe” med en joik til fjellvinden, israelsk kormusikk og Schaeffers parodiske verk ”Felix Girls” om ni forskjellige kvinnetyper, fra Midtøsten og Øst-Europa helt til Amerika.

Koret vil også fremføre Schnittkes ”Tre sakrale hymner” på russisk samt Marcus Paus verk ”Tre profane hymner” som for tiden er under arbeid. De tre profane hymnene skrives for å gi en stemme til ungdommen, og særlig de ungdommer som ellers ikke blir hørt, de som er på flukt gjennom dagens Europa. Ung i Kor har gjennom prosjektet ”Barn Synger” kontakt med ungdommer på flyktninge- og asylmottak, og ønsker å høre fra ungdommene hva de ønsker seg for fremtiden, og hvilke håp de bærer på. Disse tankene bearbeides til en libretto, som vil danne tekstgrunnlaget for de tre satsene.